Följ Boulebar Sverige AB

Ny köksmästare till Boulebar Rosenlund

Nyhet   •   Feb 21, 2019 13:49 CET

Andréas Palm, Foto: Rebecka Bjurmell

Boulebar Rosenlund stärker sitt köksteam med Andreas Palm som köksmästare. En välmeriterade matlagare med förkärlek till det franska köket.

Andréas flyttade från Småland till Göteborg 1993 och med ett eget hushåll startade även intresse för matlagning. Han utbildade sig snart till kock och började jobba professionellt med mat. Sedan dess har han stått i köket på flera japanska restauranger i Göteborg, bland annat en av 90-talets hetaste restauranger, Kafé Japan

–På Kafé Japan lärde jag mig laga japanskt och sushi som fortfarande är något jag tycker om väldigt mycket. Sen har jag varit på anrika Restaurang Klara, Park, Björns Bar och senast Dubbel Dubbel där jag var med och startade upp restaurangen på Polhemsplatsen, berättar Andréas Palm.

Vill komma tillbaka till klassisk matlagning
När Boulebarchefen Sebastian Kapocs frågade om Andréas ville tillträda som köksmästare var det inget svårt beslut. Efter många år inom det asiatiska köket längtade han efter att komma tillbaka till grunderna och mer klassisk matlagning.

–Jag har hört väldigt gott om Boulebar som arbetsplats med bra vettig personalpolitik och snäll stämning. Sen längtade jag lite till att laga annan sorts mat och då kändes det bra att gå tillbaka lite till grunden som det franska köket står för. Vällagad lite mer modern fransk mat ligger mig varmt om hjärtat, säger Andréas Palm.

–Det är fantastiskt att få in en så välmeriterad köksmästare som Andreas. Det är precis det vi behöver med 2000 gäster i veckan, á la carte alla dagar, brunch på helgen och långlunch på fredagar säger Sebastian Kapocs.

Att laga mat tillsammans med kollegorna är det som driver
Boulebars menyer tas fram tillsammans av alla köksmästare under ledning av Johan Ahlstedt och det arbetet ser Andréas fram emot.

–Jag ser fram emot att jobba i en större organisation som Boulebar ändå är, och att samarbeta med Johan, de andra kökscheferna och kockarna i företaget. Jag älskar verkligen att laga mat tillsammans med kollegor under en hektisk kväll där stämningen är på topp. Det är därför jag fortfarande gör detta, avslutar Andréas Palm. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.