Följ Boulebar Sverige AB

Sommarrätter för soliga dagar när Boulebar byter meny

Nyhet   •   Maj 22, 2019 14:04 CEST

Supreme du poulet, escabeche & fransk gazpacho

Tre gånger om året byter Boulebar meny och nu har det blivit dags för sommarmenyn. Franska rätter är grunden och köksmästarna i Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö och Köpenhamn har jobbat fram menyn under ledning av Johan Ahlstedt. En framstående kock med lång erfarenhet och ett hjärta som klappar lite extra för det franska köket.

Under sommaren är det extra många gäster på Boulebarerna då utomhusparkerna i Rålambshovsparken, Tantolunden och på Rosenlundskajen är öppna. Fram till september är det ett par hundra tusen personer som kommer att äta från den nya sommarmenyn i Sverige och Danmark. Det ställer krav på bra råvaror i säsong och en varierad meny.

– Sommarmenyn är baserad på råvaror som sparris, ramslök, färskpotatis, bönor och lavendel. Det blir mycket färska grönsaker och ett par kalla rätter. Escabeche, som är räkor och musslor marinerade i rökt paprika, sval fransk gazpacho toppad med tomatsorbet och en fräsch räksallad. Vi hoppas på en varm och härlig sommar, säger Johan Ahlstedt.

På uteserveringarna tillagas stora delar av menyn över kolgrill. Bland annat den franska klassikern Steak Frites. Grillad ryggbiff som serveras med bearnaisesmör, pommes och en frisk tomatsallad. Johan har redan ett par favoriter på menyn som han gissar blir sommarens storsäljare.

– Jag äter gärna den kalla soppan med tomatsorbet och basilika och den grillade majskycklingen med bönragu. Bästa avslutet står compote de fraise & rhubarbe för. En jordgubbs och rabarberkompott med en vit chokladmousse som får mig att tänka på barndomens ljumma sommarkvällar i mormors berså, avslutar Johan Ahlstedt.

Boulebars sommarmeny serveras fram till september. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.