Följ Boulebar Sverige AB

10 000 gatstenar senare är nya Drottningtorget klart

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2016 06:41 CEST

Under våren har Malmö Stad och Boulebar tillsammans byggt om Drottningtorget. Det är 10 000 gatstenar som har fått byta plats för att på lång sikt skapa ett mer levande torg och attraktivt restaurangkvarter.

Allt eftersom att invånarantalet i Malmö ökar stadigt från år till år, ökar också efterfrågan på restauranger ooh aktiviteter i staden. Utelivet har länge varit fokuserat kring Lilla Torg och Möllevångstorget. Men på senare år har kvarter som förut legat i dvala fått nytt liv igen.

– Drottningtorget har under de senaste åren verkligen genomgått en förvandling. De välbesökta helgmarknaderna tillsammans med Boulebars etablering i det gamla Ridhuset har bidragit till att torget är en levande plats igen. Det är kul att vi tillsammans med en privat aktör kan skapa förutsättningar för en positiv utveckling av kvarteret, säger Ted Lindsjö på Malmö Stadsfastigheter. 

För Boulebar innebär ombyggnaden en större uteservering och fler uteboulebanor. Den 2 maj förväntas bygget vara klart och uteserveringen vara öppen. Och den 6 maj bjuds alla Malmöbor in till en invigningsfest med bland annat live-musik och möjlighet att provspela banorna.

– Intresset för boule har verkligen ökat under de senaste åren och nu när sommaren snart är här ökar också intresset för utomhusaktiviteter. Därför känns det extra kul att vi nu bygger fler banor och en större uteservering, så att vi kan göra boulen tillgänglig för fler, säger Ehsan Pahlevan Boulebarchef.

Info
Öppettider: Från 2 maj till så länge vädret tillåter.
Vad: Uteservering, 10 utebanor och utebar.
Invigningsfest 6 maj med live-musik och prov-på-spel från kl 11 till 01.

Boulebar startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett eller flera glas Pastis.

Idag finns 6 stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg och Stockholm. Och resan har bara börjat. Läs mer på www.boulebar.se.Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.