Följ Boulebar Sverige AB

Boulebar Göteborg öppnar dörrarna till en ny uteservering

Pressmeddelande   •   Apr 13, 2016 14:36 CEST

Vid Vallgravens kant på torget utanför Feskekörkan finns en outnyttjad plats som kommer att få nytt liv till sommaren. Det är Boulebar som efter ett succéår väljer att utöka verksamheten med en fransk utepark med servering, 5 boulebanor och utebar.

Intresset för boule har växt sig stort över hela landet och i Göteborg förväntas Boulebar ha 100 000 gäster bara under det här året.

– Vi har haft ett stort tryck på vår Boulebar och nu när sommaren snart är här så vill alla spela ute. Därför är det extra roligt att vi har kunnat använda den här fantastiska platsen, säger Hedvig Bergström på Boulebar.

För att få tillgång till torget har Boulebar förvärvat en före detta cafélokal intill platsen. Byggandet är redan i full gång och förväntas stå klart den 2 maj.

– Det är många som tillbringar sin sommar i stan. Både turister och Göteborgare. Samtidigt är säsongen kort och en vill kunna använda varje sommardag till att vara ute och njuta. Stråken kring Vallgravens vatten borde vara en naturlig mötesplats men är inte det idag. Det ville vi ändra på, genom att skapa en fransk sommarpark att umgås tillsammans i, säger Rong Guan arkitekt på Boulebar

Info
Öppettider: Från 2 maj till så länge vädret tillåter.
Vad: Uteservering med à la carte och en enklare barmeny, 5 utebanor och utebar. 

Boulebar startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett eller flera glas Pastis.

Idag finns 6 stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg och Stockholm. Och resan har bara börjat. Läs mer på www.boulebar.seBifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.