Följ Boulebar Sverige AB

Boulebar har öppnat världens första dammfria inomhusanläggning

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2011 05:27 CET

Boulebar Sverige AB har öppnat en ny anläggning vid Globen i Stockholm. Fastigheten, ett funkishus ritat av den kände arkitekten Ralph Erskine, ligger i det expansiva Slakthusområdet strax intill Globen och den nya Stockholmsarenan.

I lokalen ryms 16 boulebanor, en lång bar och en restaurang för 100 sittande gäster. Boulebar Globen rymmer totalt 350 gäster.

Boulebar Globen är sannolikt världens första boule-bar-restaurang med dammfria inomhusbanor. Här spelar man på specialmattor med gruskänsla, men helt utan damm. Tester har genomförts och responsen har varit mycket positiv. Utvecklingen av de nya inomhusbanorna fortgår under hösten och vintern.

Under 2010 besökte 90 000 gäster någon av de tre befintliga boulebarerna i Vasastan, Djurgården och Rålambshov. Kombinationen boule-bar-mat har visat sig vara ett framgångsrikt koncept som lockar både företag, grupper och privatpersoner. Boulebar Sverige, som omsätter 34 miljoner kronor, söker nu lokaler för etablering i andra svenska städer samt i de nordiska grannländerna.

För mer information kontakta:

Marknadschef/Presskontakt: Petra Dahlgren 070-975 15 25 (petra.dahlgren@boulebar.se)
VD: Henrik Kruse 070-869 61 11 (henrik.kruse@boulebar.se)
Boulebarchef Globen: Robin Johansson 070-729 14 23 (robin.johansson@boulebar.se)

Fakta om boule

Boule pétanque är en fransk, traditionell sport som går ut på att kasta metallklot så nära en liten träkula som möjligt. Man spelar singel eller i lag och det arrangeras både nationella mästerskap och världsmästerskap.
Efter tio minuter har du grunderna på plats. Reglerna lär du dig i princip lika snabbt. Boule är en utpräglad precisionssport. Det handlar varken om styrka eller snabbhet. Däremot finns en hel del taktiska och tekniska finesser som gör att tävlingsinstinkten får bra med bränsle. Det är en enkel aktivitet där alla kan vara med.

Boulebar är en mötesplats med boulebanor, bar och mat under samma tak. Idag driver bolaget fyra Boulebarer i Stockholm. Boulebar Sverige  AB, har en omsättning på 34 miljoner och 27 tillsvidareanställda. Boulebar är ett tillväxtföretag med långsiktiga ägare. Ambitionen är att omsätta 150 till 200 miljoner inom 5 till 10 år.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.