Följ Boulebar Sverige AB

Boulebar Hötorgsterrassen - boule mitt i stan

Pressmeddelande   •   Apr 24, 2013 11:46 CEST

Snart blir det möjligt att spela boule mitt i Stockholms city. Stockholms mest centrala boulebanor öppnar på terrassen vid Hötorgsskraporna.

På ett tak vid Hitech Building, mitt i Stockholm city, färdigställls just nu tio boulebanor med bar och uteservering.

Anläggningen, som öppnar den 15 maj, är ett samarbete mellan Boulebar och Summit.

– Det är ett perfekt sätt att använda en utomhusyta precis utanför vår konferensanläggning. Boulebar gör roliga saker och är oerhört engagerat kring boule, mat och dryck, säger Patrik Åström, vd för Summit.

Henrik Kruse, vd och grundare av Boulebar Sverige AB, berättar att han och Patrik Åström av en slump kom på att det skulle passa med boule på Hötorgsterrassen.

– Vi tog en fika när Patrik sa att vi borde köra boule här ute och pekade på tomma grusytor mellan skraporna. Jag nappade direkt. Det är otroligt att inget tidigare har hänt på en plats som är så central och häftig, säger Henrik Kruse.

Parterna börjar med event för företag och slutna sällskap, men blir det en succé fortsätter diskussionerna med fastighetsägaren Vasakronan om att även öppna för allmänheten. 

Kontaktpersoner:
Henrik Kruse, vd Boulebar Sverige AB
Mejl: henrik.kruse@boulebar.se
Mobil: 070 869 61 11

Patrik Åström, vd Summit
Mejl: patrik.astrom@summit.se
Mobil: 076 141 29 64

Boulebar
Bokning: 08-714 04 20
Mejl: bokning@boulebar.se

Om Boulebar Hötorgsterrassen: Öppnas i centrala Stockholm den 15 maj i Hitech Building (Hötorgsskrapa 3). Det blir tio boulebanor och i anslutning en liten utomhusbar och uteservering. Anläggningen kan endast bokas av slutna sällskap.

Om Summit: Summit har fem anläggningar i Stockholm för konferens, event och kontor. Summit grundades 1998och arbetar fortfarande efter sina två slogans. Den ena är ”Där det ovanliga hör till vanligheterna”, den andra, ”Där att mötas är att födas en smula”. Det säger allt.

Om Boulebar Sverige AB: Boulebar driver fyra bouleanläggningar i Stockholm och öppnar sin femte i Malmö i maj. Boulebar är grundat och drivs av ett gäng bouleentusiaster som gör bouleevent för företag och allmänhet. Bolaget har över 40 anställda och kommer att omsätta cirka 47 miljoner kr under 2013.

Om boule: Boule pétanque är en fransk, traditionell sport som går ut på att kasta metallklot så nära en liten träkula som möjligt. Man spelar singel eller i lag och det arrangeras både nationella mästerskap och världsmästerskap. 
Efter tio minuter har du grunderna på plats. Reglerna lär du dig i princip lika snabbt. Boule är en utpräglad precisionssport. Det handlar varken om styrka eller om snabbhet. Däremot finns en hel del taktiska, mentala och tekniska finesser som gör att tävlingsinstinkten får bra med bränsle. Det är en enkel aktivitet där alla kan vara med.

Allt började med att tre vänner åkte till Barcelona och såg en man med gröna byxor spela fantastisk boule i en park. Tillbaka i Stockholm så började de spela boule och startade kompisklubben Grönbrallan. År 2000 startade samma gäng Boulebar Sverige AB. Idag driver bolaget fyra Boulebarer i Stockholm med en omsättning på c:a 47 miljoner. Kombinationen boule, bar och mat är framgångsrik. I maj öppnar Boulebar i Malmö, den första enheten utanför Stockholm. För mer information om Boulebar och dess story: www.boulebar.se


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.