Följ Boulebar Sverige AB

Boulebar öppnar nytt i Rålambshovsparken

Pressmeddelande   •   Mar 10, 2020 08:20 CET

Niclas Rynell, köksmästare och Paulina Ek, Area manager på Boulebar Rålambshov

På nyårsdagen 2017 brann Boulebar i Rålambshovsparken i Stockholmner till grunden. I april öppnar en helt ny fransk bistro i parken tillsammans med 14 boulebanor. Den nybyggda restaurangen med paviljongskänsla planerar att hålla öppet året runt. 

Efter branden 2017 arbetade Boulebar intensivt för att bygga upp en ny fast restaurang redan till sommaren samma år. Projektet försenades kraftigt då ett flertal utmaningar uppstod kring bygget. I väntan på den permanenta restaurangen har mobila moduler använts för att hålla igång verksamheten under somrarna vilket resulterat i över 60 000 besökare per år. I april öppnar dock äntligen den nybyggda restaurangen som nu planerar att vara öppen året runt.

– Vi har verkligen längtat efter att få dra igång nya Boulebar i Rålambshovsparken och snart är det dags, säger Paulina Ek som är Area manager för Boulebar. Rålis är Kungsholmsbornas egen mötesplats där vi vill vara med och sätta stämningen. Vår nya restaurang blir avslappnad men ambitiös med strålande vacker fransk inredning.

För köket på ​Boulebar ansvarar Niclas Rynell som bland annat varit köksmästare på Operakällaren i flera år samt tagit sig till final i Årets Kock fem år på raken. Menyn består av klassisk fransk bistromat med exempelvis steak frites, moules marinière och bouillabaisse samt ett flertal vegetariska rätter.

Nya Boulebar Rålambshov som är ritad av arkitektbyrån Bornstein Lyckefors får en paviljongskänsla med upplyft tak. Fasaden är inklädd med gröna träspaljéer som gör byggnaden till en naturlig del av parken. Den ljusa franska bistron får 100 sittplatser, två barer samt boulebanor med grus från flera olika sydfranska regioner. 

För mer information kontakta:
Paulina Ek, Area Manager för Boulebar
Mobil: 0735 – 267 216
Mail: Paulina.ek@boulebar.se

Om Boulebar

Boulebar startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett, eller flera glas Pastis. Idag finns åtta stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg, Stockholm och Köpenhamn. Och resan har bara börjat.

Läs mer på www.boulebar.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.