Följ Boulebar Sverige AB

Boulebar växer på Rosenlundskajen - mitt i Västlänksbygget

Pressmeddelande   •   Apr 30, 2019 08:25 CEST

Lisa Svensson & Tobias Dagerås, foto: Natalie Greppi

Återigen slår Boulebar upp sin franska utomhuspark på Rosenlundskajen. Med boulebanor, restaurang och bar. Denna gång ännu större och ännu bättre. Sida vid sida med bygget av den kommande Haga Station. Ett bygge som gett Boulebar möjlighet att föra Göteborgarna närmare vattnet.

Under arbetet med Haga Station kommer delar av Rosenlundskajen, i riktning mot Rosenlundsbron vara avstängda och gångvägen längs kajstråket dras om. Detta möjliggör en expandering av Boulebars uteservering som nu har plats för över 200 gäster. Restaurangchefen Tobias Dagerås ser fram emot att skapa en unik plats där Göteborgare och tillresta kan komma ännu närmare vattnet med Feskekörkan som närmsta granne.

– Just nu pågår arbetet att färdigställa uteserveringen. Det blir restaurangdel under en pergola med värmare för de lite kyligare kvällarna. En bar med kapacitet att servera många, och inte en, utan två franska kiosker. En för glass och en där vi tillagar vår sommarmeny med hjälp av kolgrillar. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda Göteborgarna en uteservering så nära vattnet. Du kommer kunna sitta med en öl i handen på trappen som går ända ner till kajkanten, säger Tobias Dagerås.

Förutom fransk bistromat och bar kommer det självklart spelas massor av boule i sommar. Expansionen har gett Boulemästare Lisa Svensson möjlighet att anlägga ännu en bana.

– Det är superkul att kunna köra ännu större tävlingar och ge fler av våra gäster möjlighet att spela boule. Vi har numera sex stycken banor i klassisk Bouledrome stil. Det är ett rätt hårt och utmanande grus men det är samtidigt enkelt att både skjuta och lägga kloten. Banorna passar både nybörjare och vana spelare, säger Lisa Svensson.

Under byggtiden för Västlänken och Haga Station ser Boulebar fram emot att kunna bidra med en bättre miljö och att förhoppningsvis få fler att upptäcka området. – Vi har tillsammans med våra grannar på gatan och Innerstaden flera ideér på hur vi kan göra det vackrare här under Västlänksbygget. Vi vill få in mer färg och lekfullhet. Vem vet, en simbassäng i kanalen, en ljusinstallation i mörkret eller ett konststråk på kajen. Detta är ett fantastiskt häftigt område med Feskekörkans historia som möter det moderna stråket längs vattnet med restauranger och kafeér som vi vill att ännu fler upptäcker, avslutar Tobias Dagerås.

Boulebars Rosenlunds uteservering planerar att öppnas andra veckan i maj. 

Boulebar drivs av sanna bouleentusiaster. Det startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan mer ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett eller flera glas Pastis. Idag finns 8 stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn. Och resan har bara börjat. Läs mer på www.boulebar.seKommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.