Följ Boulebar Sverige AB

​Boulefestivalen La Majonnaise till Göteborg

Pressmeddelande   •   Aug 01, 2019 09:19 CEST

La Majonnaise i Rålambshovsparken 2016 i Stockholm

Den franska boulefestivalen La Majonnaise kommer för första gången till Göteborg och Rosenlundskajen 24-26 augusti. En festival för både åskådare, nybörjare och bouleproffs.

La Majonnaise är en fransk folkfest och boulefestival dit alla är välkomna oavsett om en är deltagare eller åskådare. La Majonnaise startades 1995 och är Sveriges största öppna bouletävling. För första gången ger sig festivalen ut på turné och besöker Boulebar i Göteborg, Malmö och Örebro innan den avslutande finalen i Rålambshovsparken i Stockholm.

– Det som utmärker La Majonnaise  är mixen mellan människor, mat, musik och boule. Rosenlundskajen är den perfekta platsen för en festival med närheten till vattnet och den vackra utsikten. Det är ett fantastiskt ställe att bara komma och hänga på, men jag uppmanar verkligen alla att testa att vara med och tävla. Det är enkelt att komma igång och våra bouleguider är redo med sina bästa tips. Nybörjartur utlovas till alla, säger projektledare Sigrid Bersmann.

Festivalen har fått sin inspiration av den legendariska tävlingen La Marseillaise, i boulens hemstad Marseille, som årligen har över 10 000 deltagare. Svenska La Majonnaise genomförs av Boulebar och brukar ha drygt 1 000 spelare i Stockholm och hoppas på minst lika många i Göteborg.

Under La Majonnaise får amatörer möjlighet att möta världseliten från bland annat Sverige, Belgien och Frankrike. Tävlingarna pågår från fredag till söndag 23-25 augusti på Rosenlundskajen i Göteborg.

Det är fri entré till festivalen. Att anmäla ett lag kostar 150 kr.
Läs mer och anmäl lag på: www.lamajonnaise.se

Turnéplan: 
9-11 Augusti, Örebro 
16-18 Augusti, Malmö 
23-25 Augusti, Göteborg
29 Augusti - 1 September, Stockholm 

För mer information kontakta:
Sigrid Bersmann, Projektledare för La Majonnaise
Mail: sigrid.bersmann@boulebar.se
Mobil: 0735 08 42 40

Boulebar drivs av sanna bouleentusiaster. Det startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan mer ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett eller flera glas Pastis. Idag finns 8 stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn. Och resan har bara börjat. Läs mer på www.boulebar.seKommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.