Följ Boulebar Sverige AB

Fasadkonst i Liljeholmen

Pressmeddelande   •   Okt 23, 2018 11:24 CEST

Muralmålning på Boulebar Tryckeriet av Alina Vergnano

Boulebar och fastighetsägaren Atrium Ljungberg har gett konstnären Alina Vergnano med ursprung från Turin i Italien, fria händer att måla fasaden på Liljeholmsvägen 14.

Målningen blir c:a 9 x 13 m. Målningen sker just nu och beräknas vara klar senast fredag beroende på väder. Det får varken vara för kallt eller för fuktigt för att måla.

Initiativtagare är Boulebar som driver verksamhet i huset sedan ett år tillbaka.

 Att få chansen att göra en fasadmålning över hela väggen är magiskt. Det det ska bli fantastiskt kul att se hur den kommer bli, säger Petra Dahlgren från BoulebarVi har ambitionen att alltid vara ett positivt inslag i varje stadsmiljö vi verkar i. Vare sig det är i Köpenhamn, Örebro eller Stockholm. Konst är en del av Boulebar. Vi gillar uttryck. Vi är väldigt glada att både Stockholms Stad och Atrium Ljungberg gillade idén.

– Kultur och konst är en viktig del i utvecklingen av intressanta stadsmiljöer. Vi är väldigt glada över initiativet och samarbetet med Boulebar i detta projekt och hoppas att konstverket kommer att uppskattas av de som lever och verkar på Liljeholmen, säger Chris Helin, marknadsområdeschef, Atrium Ljungberg.

Alinas konst finns på flera platser, främst i Italien, och kännetecknas genom kvinnoansikten där hon uttrycker olika känslor.

För mer information kontakta:
Petra Dahlgren Boulebar, 0709-75 15 25, petra.dahlgren@boulebar.se
Alina Vergnano, konstnär, 076-413 88 97, alina.vergnano@gmail.com
Chris Helin, Marknadsområdeschef Stockholm City, 070-606 10 00, chris.helin@al.se

Boulebar drivs av sanna bouleentusiaster. Det startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan mer ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett eller flera glas Pastis. Idag finns 8 stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn. Och resan har bara börjat. Läs mer på www.boulebar.seKommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.