Följ Boulebar Sverige AB

Franska boulefestivalen La Majonnaise är tillbaka

Pressmeddelande   •   Aug 01, 2019 09:45 CEST

Den öppna franska boulefestivalen La Majonnaise är tillbaka i Rålambshovsparken, 29 augusti till 1 september. En festival för både åskådare, nybörjare och riktiga bouleproffs.

La Majonnaise är en fransk folkfest och boulefestival dit alla är välkomna oavsett om en är deltagare, åskådare eller bara vill uppleva maten, drycken och musiken. La Majonnaise startades 1995 och är Sveriges största öppna bouletävling. För första gången ger sig festivalen ut på turné och besöker Boulebar i Göteborg, Malmö och Örebro innan den avslutande finalen i Rålambshovsparken i Stockholm.

- Det som utmärker La Majonnaise är mixen mellan mat, musik, människor och boule. Rålambshovsparken är den perfekta platsen för en festival med närheten till vattnet och de öppna ytorna. Det är ett fantastiskt ställe att bara hänga på, men jag uppmanar verkligen alla att testa att vara med och tävla. Det är enkelt att komma igång och våra bouleguider är redo med sina bästa tips. Nybörjartur utlovas till alla, säger projektledare Sigrid Bersmann.

Festivalen har fått sin inspiration av den legendariska tävlingen La Marseillaise, i boulens hemstad Marseille, som årligen har över 10 000 deltagare. Svenska La Majonnaise genomförs av Boulebar och brukar ha drygt 1 000 spelare i Stockholm och de hoppas på ännu fler i år.

Under La Majonnaise får amatörer möjlighet att möta världseliten från bland annat Sverige, Belgien och Frankrike. Tävlingarna pågår från fredag till söndag 29 augusti - 1 september på Boulebar i Rålambshovsparken.

Det är fri entré till festivalen. Att anmäla ett lag  kostar 150 kr.

Läs mer och anmäl lag på: www.lamajonnaise.se

Turnéplan:

9-11 Augusti, Örebro
16-18 Augusti, Malmö
23-25 Augusti, Göteborg
29 Augusti - 1 September, Stockholm

För mer information kontakta:
Sigrid Bersmann, Projektledare för La Majonnaise
Mail: sigrid.bersmann@boulebar.se
Mobil: 0735 08 42 40

Boulebar drivs av sanna bouleentusiaster. Det startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan mer ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett eller flera glas Pastis. Idag finns 8 stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn. Och resan har bara börjat. Läs mer på www.boulebar.seKommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.