Följ Boulebar Sverige AB

Franska festivalen La Majonnaise gör boule till folkfest

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2017 08:53 CEST

La Majonnaise 2016

4-6 augusti bjuds hela landet in till den öppna boulefestivalen La Majonnaise i Rålambshovsparken i Stockholm. Fria bussar går tur och retur från flera orter i landet samt även från Köpenhamn. På plats kan nybörjare möta världseliten då festivalens främsta mål är att umgås och ha trevligt.

La Majonnaise startades 1995 och är Sveriges största öppna bouletävling. Nytt för i år är att bussresor ingår från Göteborg, Malmö, Örebro och Köpenhamn för alla deltagande lag. Under hela festivalen rullar även en fri buss i Stockholm som kör besökare till festivalen oavsett om man tävlar eller inte.

– Majon är en fransk folkfest och festivalens syfte är att ses och umgås, säger Anna Eriksson som är projektledare för La Majonnaise. Till oss är verkligen alla välkomna, oavsett om man är deltagare eller bara vill komma förbi för att uppleva stämningen. Målsättning är att skapa en fransk oas mitt i Stockholm i ett paket med artister, DJs, fransk mat och såklart utomhusboule.

Genom La Majonnaise får amatörer en möjlighet att möta världseliten från bland annat Sverige, Belgien och Frankrike. Tävlingarna pågår från fredag till söndag 4-6 augusti i Rålambshovsparken i Stockholm. På lördagskvällen genomförs en åttamannatävling där även best dressed, best spirit och best winner utses.

Festivalen har fått sin inspiration av den legendariska tävlingen La Marseillaise i boulens hemstad Marseille som årligen har över 10 000 deltagare. Svenska La Majonnaise genomförs av Boulebar i Rålambshovsparken på Kungsholmen med cirka 1 000 deltagare. På plats finns mat och dryck med franska influenser samt DJs och livemusik med Södra Station, Dotter, Mares och Flora Cash.

För dem som vill delta i samtliga matcher finns ett festivalband för 400 kronor som gäller hela La Majonnaise. Då ingår även ett fritt mål mat från grillen per dag under hela helgen.

Läs mer på: www.lamajonnaise.se
Anmälan för lag: www.register.lamajo.se

För mer information kontakta:

Anna Eriksson, Projektledare för La Majonnaise
Mail: anna.eriksson@boulebar.se
Mobil: +46 (0)70-251 18 27

Om Boulebar
Boulebar startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett, eller flera glas Pastis. Idag finns åtta stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg, Stockholm, Örebro och Köpenhamn. Och resan har bara börjat.

Läs mer på www.boulebar.seKommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.