Följ Boulebar Sverige AB

Mer Majonnaise till folket – nu drar Sveriges största öppna bouletävling igång

Pressmeddelande   •   Aug 14, 2015 10:45 CEST

20 till 23 augusti är det dags för den storslagna boulefestivalen La Majonnaise att inta Rålambshovsparken i Stockholm. Turneringen är Sveriges största öppna bouletävling och bjuder på fyra dagar av boule, mat och livemusik. La Majonnaise välkomnar allt ifrån inbitna boulebums till de som provar den franska nationalsporten för första gången.

1995 anordnades den första upplagan av La Majonnaise och efter några års uppehåll är det dags för den 16:e upplagan av turneringen. Boulefestivalen innehåller allt från företagsturnering till singel- och trippeltävling, krogboule och skyttetävling. På plats serveras fransk streetfood och musik från både liveband och DJ:s. 

– Intresset för Boule ökar stort i Sverige och vi räknar med en fördubbling av besökare på våra Boulebarer runt om i landet jämfört med förra året, säger Henrik Kruse som grundat Boulebar. Vi uppmanar alla att komma ner till Rålis under folkfesten La Majonnaise, antingen för att delta eller för att titta på alla skickliga boulespelare vi har i Sverige.

La Majonnaise är inspirerad av den franska tävlingen La Marseillaise som anordnas i boulens hemstad Marseille. La Marseillaise lockar varje år över 10 000 boulespelare från hela världen.

Fem tips som gör dig till bouleproffs:

1. Hitta grymma medspelare – Boule är en lagsport och rätt kompanjoner kommer lyfta ditt spel.

2. Spela offensivt – Att skjuta bort motståndarens välplacerade klot är otroligt tillfredställande!

3. Gott att dricka – Pastis är boulens sportdryck som vinnarna traditionellt sett bjuder förlorarna på.

4. Snacka taktik – Listiga rävar går ofta långt i stora tävlingar.

5. Stålpsyke – Psykningar är vanligt och folk kommer försöka få dig ur balans när du koncentrerar dig, hitta zonen!

Såhär spelar du boule:
Boule är en sport som kan spelas nästan vart som helst, så länge det finns grus. Du behöver stora bouleklot i metall samt en liten målkula, som kallas för lillen.
I boule spelar man antingen trippel, vilket betyder att man spelar tre mot tre och att varje spelare har två klot var. Boule kan även spelas två mot två, vilket kallas för dubbel eller singel som då spelas en mot en, spelarna har då tre klot var. Boule går ut på att kasta kloten så nära lillen så möjligt och man får poäng för de klot ditt lag har placerat närmare lillen än motståndarnas bästa kula. Spelet pågår tills något lag uppnått 13 poäng.

För mer information, vänligen kontakta;
Henrik Kruse, grundare Boulebar Sverige AB
Mail: henrik.kruse@boulebar.se
Tfn: 0708 696111   

Om La Majonnaise:
La Majonnaise är en boulefestival som anordnas mellan den 20 till den 23 augusti i Rålambshovsparken i Stockholm. På plats finns möjlighet att köpa mat, titta på boulespel i världsklass samt lyssna på livemusik och DJ:s. Anmälan går att göra via www.lamajonnaise.com samt på plats i Rålambshovsparken.

www.facebook.com/lamajonnaise
www.lamajonnaise.com

Om Boulebar:
Allt började med att tre vänner åkte till Barcelona och såg en man med gröna byxor spela fantastisk boule i en park. Tillbaka i Stockholm började de spela boule och startade kompisklubben Grönbrallan. År 2000 startade samma gäng Boulebar Sverige AB. Idag finns fyra Boulebarer i Stockholm – Surbrunn och Rådhuset som är öppna året runt samt Hötorgsterrassen och Rålambshov som är öppna på sommarhalvåret. Det finns även en Boulebar i Malmö och en nyöppnad Boulebar i Göteborg.

www.boulebar.se
www.facebook.com/boulebar

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.