Följ Boulebar Sverige AB

Nu rullar boulekloten i Sverige

Pressmeddelande   •   Mar 25, 2015 09:00 CET

Bouletrenden är här för att stanna. Den franska nationalsporten har de senaste åren omfamnats av svenskarna och Boulebar räknar med en fördubbling av besökarantalet under 2015.

Boule är det franska ordet för klot. I Frankrike heter det dock pétanque och sporten har varit ett naturligt inslag i landets kultur i över tusen år. Men det är inte bara fransmännen som älskar boule, även svenskarna har på senare år anammat sporten. Boulebar, som startade för femton år sedan, märker av den ökade bouletrenden. Under förra året öppnade tre nya boulebarer och nu önskar man expandera ytterligare för att möta den stora efterfrågan. 2014 resulterade i över 200 000 glada boulegäster och under 2015 räknar man med en fördubbling av antalet gäster, upp till 420 000 personer.

- Boule har tidigare haft något av en pensionärsstämpel som äntligen har tvättats bort från sporten. Boule är för alla och det kräver varken förkunskaper, dyra prylar eller fysisk styrka. Det handlar framförallt om att umgås, säger Arvid Falk på Boulebar.

Boulebar finns sedan länge i Stockholm och sedan förra året även i Göteborg och Malmö. De nya anläggningarna har skördat stor framgång och till sommaren öppnar Boulebar Malmö återigen sin uteservering. En plats för utomhusboule eftersöks nu även i Göteborg och förhoppningarna är att även där kunna erbjuda en uteservering med boulebanor, restaurang och bar till sommaren.

Fem tips som gör dig till bouleproffs:
1. Hitta fina medspelare – Boule är en lagsport och rätt kompanjoner kommer lyfta ditt spel.
2. Spela offensivt – Att skjuta bort motståndarens välplacerade klot är otroligt tillfredställande!
3. Gott att dricka – Pastis är boulens sportdryck som vinnarna traditionellt sett bjuder förlorarna på.
4. Snacka taktik – Listiga rävar går ofta långt i stora tävlingar. Taktiken är lika viktig som en bra teknik. 
5. Stålpsyke – Psykningar är vanligt och folk kommer försöka få dig ur balans när du koncentrerar dig, hitta zonen! 

För mer information samt fler bilder, vänligen kontakta;
Arvid Falk, Marknad & PR
Mail: arvid.falk@boulebar.se
Tfn: 0735 355269

Om Boulebar: 
Allt började med att tre vänner åkte till Barcelona och såg en man med gröna byxor spela fantastisk boule i en park. Tillbaka i Stockholm började de spela boule och startade kompisklubben Grönbrallan. År 2000 startade samma gäng Boulebar Sverige AB. Idag finns fyra Boulebarer i Stockholm – Surbrunn och Rådhuset som är öppna året runt samt Hötorgsterrassen och Rålambshov som är öppna på sommarhalvåret. Det finns även en Boulebar i Malmö och en nyöppnad Boulebar i Göteborg.

www.boulebar.seKommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.