Följ Boulebar Sverige AB

Outnyttjad plats på Söder får nytt liv

Pressmeddelande   •   Apr 15, 2016 06:37 CEST

En öde båtuppställningsplats vid Tantolunden får nytt liv i sommar. Det är Boulebar som i samråd med Stockholms stad ska förvandla ytan till en levande plats med boule, musik, grill och bar. Restaurangen är en ny containerlösning och är ett svar på det ökade intresset för utomhusaktiviteter och utomhusboule.

Stockholms stad har en vision om en mer levande stad där outnyttjade platser ska tas till vara och användas på ett mer effektivt sätt. Den här ytan intill Årstabron vid Hornstull Strand, som används vintertid som båtuppställningsplats, har under sommarhalvåret stått helt tom och oanvänd.

– Det är många som ska samsas om ytorna i innerstan. Samtidigt finns det många outnyttjade platser vi kan och vill ta vara på. Så Boulebars initiativ att förvandla den här grusplanen till en fransk boulepark går helt i linje med vår vision om en levande stad, säger Karin Mehlis Landskapsarkitekt på Södermalms stadsdelsförvaltning.

Restaurangen är en mobil lösning av återvunna containrar som kommer att byggas upp inför sommarsäsongen. Och förvandlingen av platsen kommer att gå på bara ett par veckor.

– Antalet gäster på vår Boulebar i Rålambshovsparken fördubblades förra året. Och intresset för utomhusboule är större än någonsin.Den här idén om en mobil lösning har vi haft en tid och responsen från Stadsdels- och Idrottsförvaltningen har varit fantastisk. Nu kan vi göra boulen tillgänglig för fler, säger Jannica Hedlund vice VD på Boulebar Sverige.

Måns Daniel, 25, har jobbat på Boulebar sedan han var 15 år och kommer nu ha rollen som restaurangchef för Boulebar Tanto.

– Det finns mängder av trista och tomma boulebanor i Sverige. Men boule blir en succé först när man skapar ett sammanhang med grill, bar och musik. Min mamma är från Frankrike och genom den kulturen har jag fått uppleva att boulen verkligen kan ge liv åt en plats och kanske till och med en hel stad, säger Måns Daniel.

Den nya uteserveringen öppnar den 1 juni och det kommer att serveras en grillmeny intill de 10 boulebanorna.

Info
Öppettider: Från 1 juni till så länge vädret tillåter.
Vad: Grillmeny, 10 boulebanor, utebar och musik.

Boulebar startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett eller flera glas Pastis.

Idag finns 6 stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg och Stockholm. Och resan har bara börjat. Läs mer på www.boulebar.seBifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.