Följ Boulebar Sverige AB

Så blir nya Boulebar Rålambshov

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2017 11:10 CEST

Nya Boulebar Rålambshov

Tidigt på nyårsdagen brann Boulebar i Rålambshovsparken i Stockholm ner till grunden. Genom en tillfällig lösning med mobila enheter lyckades stället ändå att öppna som vanligt i maj. Nu är allt klart för återuppbyggnaden av en permanent restaurang vilket påbörjas i höst.

Boulebar i Rålambshovsparken på Kungsholmen bestod av en fransk restaurang, bar och 14 utomhusbanor. Under nyårsmorgonen brann byggnaden ner i en kraftig brand. Med moduler från Boulebars utomhusbana i Köpenhamn skapades en temporär lösning för de över 50 000 gästerna som besöker Boulebar i Rålis på sommaren.

 Trots den tillfälliga lösningen har vi ändå ökat antalet gäster och vi siktar på besöksrekord i sommar. Det är helt galet, säger Malin Legranäs som är Area Manager på Boulebar. Intresset för boule ökar hela tiden vilket även märks på våra andra Boulebarer i Stockholm.

Samtidigt som den tillfälliga lösningen skapades togs även ritningar fram för en ny permanent restaurangbyggnad. Samtliga bygglov är nu klara och byggstarten sker i september med invigning sommaren 2018.

– Det blir en ny fantastisk lokal som förverkligar våra drömmar i Rålis, säger Rong Guan som är arkitekt på Boulebar. Utseendemässigt får den nya byggnaden en paviljongskänsla med upplyft tak. Tanken är att den ska koppla ihop staden med parken på ett naturligt sätt genom trämaterial och grönskande tak. Målet med utformningen är att skapa ett sällskapsrum för stockholmare, både ute och inne, som en naturlig del av Rålambshovsparken.

Den nya restaurangen är 206 kvadratmeter och får 45 sittplatser inomhus samt ytterligare 55 platser utomhus under tak. Ritningen är framtagen tillsammans med arkitektbyrån Bornstein Lyckefors.

För mer information kontakta:

Malin Legranäs, Area Manager Boulebar Stockholm
Mejl: malin.legranas@boulebar.se
Mobil: 0723-70 59 07

Om Boulebar
Boulebar startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett, eller flera glas Pastis. Idag finns åtta stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg, Stockholm, Örebro och Köpenhamn. Och resan har bara börjat.

Läs mer på: www.boulebar.se


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.