Följ Boulebar Sverige AB

Svenska Bouleförbundets nya lagkaptener handplockade från Boulebar i Stockholm

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2013 09:50 CET

Niklas Marklund och Albin Plantin, två av eldsjälarna på Boulebar Sverige AB, tar över som förbundskaptener för svenska herr- och damlandslaget. Första stora mästerskapet blir EM i Luxemburg i april (U23). 

Niklas är en inbiten boulespelare med många meriter varav de främsta är tre SM-guld, regerande svensk mästare i trippel (boulens ”blå band”) 2013, en tidigare guldmedalj i Nordiska Mästerskapen samt semifinalist i ett nationellt mästerskap i Frankrike 2003.

Albin har spelat boule i 21 år och spelat för svenska landslaget i 14 år. Han meritlista är lång: Nordisk mästare både som junior och senior, spelat fem internationella mästerskap, spöat en fransk landslagsspelare, samlat ihop nio SM-titlar och vunnit svenska cupen, bland annat.

Svenska Bouleförbundet har ca 25000 medlemmar. Både herr- och damlandslagen är aktiva och deltar i 4-5 större tävlingar per år. I Sverige finns 5 000 licensierade boulespelare, vilket kan jämföras mot 350 000 i boulens hemland Frankrike, med en population på 65 miljoner. Fransmännen har dock ett tydligt försprång bland världens bästa spelare, nu med landsmannen Dylan Rocher som regerande världsmästare.

Niklas har arbetat på Boulebar i 11 år och får där bra träning och många utmaningar i att leda de mest spretiga grupper att prestera grymma resultat tillsammans på banorna. Inför utmaningen med svenska herrlandslaget siktar han på stark teambuilding.

”Att ta Sverige till EM kommer handla mycket om få alla att samköra mot samma mål som grupp, och att tro stenhårt på det vi siktar mot. Boule skiljer sig inte mot andra sporter, det handlar om att vara mentalt förberedd, träna stenhårt och toppa tävlingsformen i rätt tid.”

Albin ser stora möjligheter för svenska damlandslaget:

”Spelmässigt ligger damerna bra till med internationella erfarenheter på hög nivå. Min plan är att skapa grunden för ett stabilt lagspel, en form som jag är övertygad om kommer leda till nya framgångar. Jag tror stenhårt på att vi kommer hämta hem fler medaljer till Sverige på de stora mästerskapen framöver.”

MER OM BOULESPELET
Boule går ut på att lägga sina klot så nära den lilla träkulan – lillen – som möjligt. Ditt lag får ett poäng för varje klot som ligger närmare lillen än motståndarlagets bästa klot. Det är med andra ord bara ett lag som får poäng i varje omgång. Det lag som först når 13 poäng vinner.

Mer om Niklas och Boulebar.
Albins bouletips.

KONTAKT
Boulebar Sverige AB (08-714 04 20)
Niklas Marklund – förbundskapten, instruktör och säljare (niklas.marklund@boulebar.se)
Henrik Kruse – VD och boulespelare (henrik.kruse@boulebar.se)

Boulebar Sverige AB driver fyra boulebarer i Stockholm. Bolaget har en omsättning på 43 miljoner,35 tillsvidareanställda och växer ständigt stabilt.Bolaget bildades år 2000 och har tre år i rad mottagit utmärkelsen ”Gasellföretag” av tidningen Dagens Industri. Kombinationen boule, bar och mat har varit mycket framgångsrik.

För mer information om Boulebar:http://www.boulebar.se/Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.